Бисквитки с лиофилизирани малини и парченца шоколад
/ от @a_pinch_of_love__ /
Продуктите
- 150 г захар Мусковадо (може да я замените с кафява)
- 100 г кафява захар
- 200 г масло
- 30 г лиофилизирани малини на прах
- 2 яйца
- 1 ч.л. сода за хляб +
2 ч.л. гореща вода - 500 г брашно
- 2 ванилии
- 100 г шоколадови капки
Стъпка по стъпка
Стъпка 1
Разбийте мекото (но не течно) масло с двата вида захар до гладка смес. Добавете постепенно яйцата и ванилията и отново смесете добре. Разтворете содата в горещата вода, изсипете в тестото, заедно със солта.
Стъпка 2
Добавяйте постепенно брашно до меко, нелепнещо тесто, заедно с шоколадовите капки и лио малините. Оставете го за
Стъпка 3
Оформете топчета с големината на орех, леко ги сплескайте и наредете в тава, застлана с хартия.
Стъпка 4
Печете, докато леко покафенеят (10 минути) на
От това количество стават около
Авторът на рецептата
Домашно приготвените ни бисквитки с лиофилизирани малини и шоколад са толкова вкусни, че повечето хора, които четат днешната рецепта си казват: “Мммм”! Защото чистата и здравословна храна, винаги е печелившия избор!
За прекрасната рецепта се погрижи Наталия Симеонова – Chef в Щипка любов.