Фрийздрай

FreezeDried е единственият бранд в България предлагащ лиофилизирани плодове, агар агар и изомалт. Продуктите, които FreezeDried предлага са в няколко разновидности: на прах, на кубчета, на парченца.Предлагаме също агар агар, изомалт и смес за макарони.

От скоро си партнираме с Биорест България, като предлагаме техните част от техните продукти – криспита и лиофилизирани продукти на прах от серията на Sosa Ingredients. 

Също така предлагаме машини – лиофилизатори от серията на 100% Chef.

Ние не правим компромис с качеството на своите продукти и предлагаме най-добрият агар в България – Р900.
Лиофилизираните ни продукти са без примеси, 100% натурални, без добавена захар, подсладители, емулгатори и др.

Процесът на лиофилизиране

Това е обработка на храната, включваща 2 метода на консервиране – замразяване и сушене под вакуум, без превишаване на критичните стойности.
Така се е подготвяла храната за космонавти. Днес този тип храни намират приложение и сред ресторанти, барове, готвачи, професионални бармани и други. Това е най-добрият метод за запазване на хранителната стойност и годността на продуктите, защото се основава на свойството на водата да субмилира, при много ниски температури (от -2 до -80 градуса по Целзий). В края на процеса продуктът съдържа минимално (от 1 до 4 %) количество вода. Лиофилното сушене превъзхожда другите методи за консервиране, тъй като запазва структурата на храната и като цяло не променя вкуса.
Поради ниското влагосъдържание лиофилизираните продукти са изключително устойчиви на действието на съдържащите се в тях ензими, както и на бактерии и плесени. Същественото предимство на лиофилизацията в сравнение с други методи е, запазването на целостта на клетките, т.е. форма и структура на продукта. Веднъж лиофилизирани в херметични опаковки, предпазващи от влага и кислород, те могат да се съхраняват при нормални условия в продължение на години!
В резултат на сублимацията на водата в лиофилизираните продукти, в почти непроменен вид, се запазва тяхната структура. Ето защо при контакт с вода, те за минути, на практика изцяло възстановяват първоначалния си вид! Това прави лиофилизираните плодове предпочитани от редица готвачи, бармани, заведения и хотели, които предлагат на своите клиенти постоянна свежест в своите менюта.
С тях можете да приготвите уникални основни ястия, десерти и коктейли, с които да очаровате хората около себе си по всяко време!

Бармани

декорация на коктейли // за плодови чайове, сиропи и кордиали

Сладкари

за макарони // декорация на торти и моно десерти // трюфели, кремове и печива

Шоколатиери

за бонбони, плодови шоколади // за плодов акцент на шоколадови изделия

Готвачи

за декорация // за сосове и майонеза

Производство

протеинови барове // здравословни закуски и сурови десерти // плодови шоколади и протеини

Наши клиенти са различни шоколадови производители, сладкарници, ресторанти, барове, сладкарски цехове и протеинови барове. Разполагаме с голямо разнообразие от лиофилизирани плодове, освен на прах също така цели и на различни парчета (кубчета слайсове,цели и на парченца). През 2020 направихме и малки опаковки достъпни за всяко домакинство, по-малки сладкарници, барове и бутикови магазинчета. Може да ни намерите както в нашият онлайн магазин, така и при нашите партньори:

Разлика между лиофилизирани и сушени плодове

Сушените плодове обикновено имат добавена захар и са с дъвчаща се текстура. Докато лиофилизираните плодове нямат добавена захар, запазват всичките си полезни качества и имат дори по-интензивен плодов вкус от пресните плодове. Сушените плодове могат да се добавят към печива като поръска или допълнителна текстура, докато лиофилизираните плодове могат да овкусят цялото ви тесто. Също могат да се използват за поръска или като естествени оцветители.

"Продуктите на Freezedried са страхотни - могат да оцветят и да обогатят вкуса на всеки десерт, да добавят елегантен завършек и към декорацията."
Анна Савенко
"Aко трябва да обобщя с три думи - натурални продукти със силен вкус и аромат, които ти дават свободата да бъдеш креативен."
Милен Златев