Лиофилизирани плодове и текстури
Рецепти
Лиофилизация
Една от новите тенденции в кулинарията е да се използват лиофилизирани плодове и текстури в различни рецепти. Това е лесен начин да добавиш допълнителен вкус на
сладкиша/ястието си без да има нужда да купуваш пресни продукти и най-хубавото е, че може да го правим по всяко време на годината. С лиофилизираните продукти не
добавяш вода или водно съдържание към рецептата и може да го добавяш във всяка една рецепта! Дори в белия шоколад!
Нови
Бонбони с привкус на малини
Бонбони с привкус на малини/ от @gabrielatsulin...
Мини чийзкейк с лиофилизиран касис
Мини чийзкейк с лиофилизиран касис/...
Бисквитки с лиофилизирани малини и парченца шоколад
Бисквитки с лиофилизирани малини и парченца...
Популярни
Яйчен тарт с индийско орехче и лиофилизирана малина
Яйчен тарт синдийско орехче и лиофилизирана малина/ Милена Димова /ПродуктитеЗА ОСНОВАТА: 75 гр. фина захар 1 бр. лимон (кората) 150 гр. краве масло (на стайна температура) 4 гр. матча (по желание) 225 гр. брашно щипка сол 1 бр. яйце (50 гр.) 1 бр. жълтък Шоколад (бял...
Трюфел с бял шоколад и лиофилизирани ягоди
Трюфел с бял шоколад и лиофилизирани ягоди/ Венелина Иванова /ПродуктитеЗА ГАНАЖА С ЯГОДИ: 100 гр. пюре от ягоди 150 гр. разтопен бял шоколад 60 гр. меко краве масло 50 гр. лиофилизирани ягоди ЗА ОВАЛВАНЕ: 300 гр. бял шоколад (или черен за ценителите на какаовия вкус)...
Торта “Павлова” с лиофилизирани малини и къпини
Торта "Павлова" слиофилизирани къпини/ Анна Савенко /ПродуктитеЗА ОСНОВАТА: 175 гр. белтъци 230 гр. захар 45 гр. вода с лимонов сок 14 гр. царевично нишесте 2 с. л. лиофилизирани къпини на прах ЗА КРЕМА: 100 гр. маскарпоне 200 гр. сметана (35%) 30 гр. пудра захар...
Шоколадово брауни с лиофилизирани малини
Шоколадовобрауни с малини/ Светлана Илиева /Продуктите 200 гр. шоколад 100 гр. масло 4 средно големи яйца 250 гр. захар 100 гр. брашно 1 ч. л. бакпулвер (8 - 10 гр.) 30 гр. лиофилизирани малини Стъпка по стъпкаСтъпка 1 Смесете шоколада и маслото и ги разтопете на...