fbpx

Кукита с парченца шоколад и ягоди

 

 

 

Вкусно и лесно за приготвяне!

Ягодите и шоколадът са стари приятели. Когато реших да инкорпорирам лиофилизирани плодове с бисквити, това беше първото ми хрумване, което се оказа доста добро попадение. Отново се спирам на рецепта, която не отнема много време, а е изключително вкусна.  Хубавото е, че може да ги добавите към вашата рецепта за кукита, независимо с какво масло (кокосово или краве) или какво брашно са (пшенично или безглутеново). Аз ще ви дам моя рецепта за кукита.  Да не губим повече време и да преминаваме по същество. Може да оставите такива бисквитки на дядо Коледа и еленчетата заедно с чаша мляко. Ще ви благоддарят!

Рецепта

Необходими продукти:

  • 1 и ¼ ч ч брашно по избор
  • ¼ чаша лиофилизирани ягоди  на прах
  • 1 ч л бакплувер
  • ½ ч л сол
  • ½ ч ч масло на стайна температура
  • ½ ч ч бяла захар
  • ¼ ч ч кафява захар
  • 1 яйце
  • ½ ч л екстракт от ванилия
  • ½ ч ч парченца шоколад

Начин на приготвяне:

  • В купа смесете брашното, бакплувера, лиофилизираните ягоди и солта.
  • Смесете с миксер маслото и двата вида захар до пухкава смес.
  • Прибавете яйцето и ванилията и миксирайте отново.
  • Прабавете половината смес от сухите съставки. Миксирайте. Прибавете другата половина и смесете на ръка.
  • Накрая прибавете парченцата шоколад.
  • Препоръчително е да охладите тестото.
  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • С помощта на две лъжици поставете от сместта на хартия за печене.
  • Изпечете бисквитките за 10-12 минути.
  • Охладете и се насладете!