Брауни с лиофилизирани вишни и кондензирано мляко

/ от Наталия Симеонова /

Брауни с лиофилизирани вишни

Продуктите

  • 300 г натурален шоколад
  • 1 кутийка кондензирано мляко  (397 г) 
  • 30 г лиофилизирани вишни на прах
  • 100 г масло
  • 100 г брашно
  • 100 г захар (аз използвах кафява)
  • 100 мл течна неподсладена сметана ( 30 % масленост беше моята)
  • 3 яйца
  • щипка сол

     

Стъпка по стъпка

Стъпка 1

В тенджерка с дебело дъно смесете шоколада, маслото и млякото.  Сложете на котлона и бъркайте постоянно, докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес. 

Стъпка 2

Изсипете в купа и добавете постепенно предварително разбитите яйца със захарта. Следват сметаната, брашното, солта и  накрая лио вишните. Разбърквайте с шпатула!

Стъпка 3

Изсипете сместа в подходяща правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса за около 30 – 35 минути в предварително загрята фурна! 

Стъпка 4
Внимавайте да не пресушите десерта, защото ще стане най – обикновен кекс…😊 

Авторът на рецептата

Търсите идея за вкусен коледен десерт, а каква по – хубава комбинация от черен шоколад и лиофилизирани вишни?! 

С хрупкава коричка и мека сърцевина… 
специално приготвено от Natalia Simeonova

Брауни с лиофилизирани вишни

Съставките

Вишна на прах

Лиофилизирани вишни на прах

Freezedried предлага 100% лиофилизирани вишни на прах – без примеси, добавена захар, подсладители, емулгатори и др.

Вишна на парченца

Лиофилизирани вишни парченца
Freezedried предлага 100% лиофилизирани вишни на парченца – органични без примеси и др.