Брауни с лиофилизирани вишни и кондензирано мляко
/ от Наталия Симеонова /
Продуктите
-
300 г натурален шоколад
-
1 кутийка кондензирано мляко ( 397 г) -
30 г лиофилизирани вишни на прах -
100 г масло -
100 г брашно -
100 г захар (аз използвах кафява) -
100 мл течна неподсладена сметана ( 30 % масленост беше моята) -
3 яйца -
щипка сол
Стъпка по стъпка
Стъпка 1
В тенджерка с дебело дъно смесете шоколада, маслото и млякото. Сложете на котлона и бъркайте постоянно, докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес.
Стъпка 2
Изсипете в купа и добавете постепенно предварително разбитите яйца със захарта. Следват сметаната, брашното, солта и накрая лио вишните. Разбърквайте с шпатула!
Стъпка 3
Изсипете сместа в подходяща правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене. Печете на
Стъпка 4
Внимавайте да не пресушите десерта, защото ще стане най – обикновен кекс… 😊
Авторът на рецептата
Търсите идея за вкусен коледен десерт, а каква по – хубава комбинация от черен шоколад и лиофилизирани вишни?!
С хрупкава коричка и мека сърцевина…
специално приготвено от Natalia Simeonova
Съставките
Вишна на прах
Freezedried предлага 100% лиофилизирани вишни на прах – без примеси, добавена захар, подсладители, емулгатори и др.
Вишна на парченца
Freezedried предлага 100% лиофилизирани вишни на парченца – органични без примеси и др.