Прошефс

Фирма Прошефс България е основана през 2019 г.,като основната ни цел е продажба на лиофилизирани плодове и агар агар.

FreezeDried е единственият бранд в България предлагащ лиофилизирани плодове и зеленчуци. Продуктите, които FreezeDried предлага са в няколко разновидности:на прах, на кубчета, на парченца, половинки и цели плодове. Предлагаме и агар агар, изомалт и инулин.

Ние не правим компромис с качеството на своите продукти и предлагаме най-добрият агар в България Р900.
Лиофилизираните ни продукти са без премеси, 100% натурални, без добавена захар, подсладители, емулгатори и др.

Процесът на лиофилизиране

Това е обработка на храната, включваща 2 метода на консервиране – замразяване и сушене под вакуум, без превишаване на критичните стойности.
Чрез този процес се е подготвяла храната за космонавти. Днес този тип храни намират приложение и сред редица ресторанти, барове, готвачи, професионални бармани и други. Това е най-добрият метод за запазване на хранителната стойност и годността на един продукт, защото се основава на свойството на водата да субмилира, при много ниски температури (от -2 до -80 градуса по Целзий). В края на процеса продуктът съдържа минимално (от 1 до 4 %) количество вода. Лиофилното сушене превъзхожда другите методи за консервиране, тъй като запазва структурата на храната и като цяло не променя вкуса.
Поради ниското влагосъдържание лиофилизираните продукти са изключително устойчиви на действието на съдържащите се в тях ензими, както и на бактерии и плесени. Същественото предимство на лиофилизацията в сравнение с други методи е, запазването на целостта на клетките, т.е. форма и структура на продукта. Веднъж лиофилизирани в херметични опаковки, предпазващи от влага и кислород, те могат да се съхраняват при нормални условия в продължение на години!
В резултат на субмилацията на водата в лиофилизираните продукти, в почти непроменен вид, се запазва тяхната структура. Ето защо при контакт с вода, те за минути, на практика изцяло възстановяват първоначалния си вид! Това прави лиофилизираните продукти предпочитани от редица готвачи, бармани, заведения и хотели, които предлагат на своите клиенти постоянна свежест в своите менюта.
С тях можете да приготвите уникални основни ястия, десерти и коктейли, с които да очаровате хората около себе си по всяко време!

Бармани

декорация на коктейли // за плодови чайове, сиропи и кордиали

Сладкари

за макарони // декорация на торти и моно десерти // трюфели, кремове и печива

Шоколатиери

за бонбони, плодови шоколади // за плодов акцент на шоколадови изделия

Готвачи

за декорация // за сосове и майонеза

Производство

протеинови барове // здравословни закуски и сурови десерти // плодови шоколади и протеини

Наши клиенти са различни шоколадови производители, сладкарници, ресторанти,барове, сладкарски цехове и протеинови барове. Разполагаме с голямо разнообразие от лиофилизирани плодове, освен на прах също така цели и на различни парчета( кубчета слайсове,цели и на парченца). През 2020 направихме и малки опаковки достъпни за всяко домакинство, по малки сладкарници, барове и бутикови магазинчета. Може да ни намерите както в нашият онлайн магазин така и при нашите партньори

Змееборец и Емаг.

"Незаменими продукти за постигане на вкусове, на които природата не е способна"

Петко Костадинов

"Обичам продуктите на Freezedried, защото те са решение, когато даден продукт е извън сезон."

Севда Димитрова