Лиофилизирани плодове и текстури
Рецепти
Лиофилизация
Една от новите тенденции в кулинарията е да се използват лиофилизирани плодове и текстури в различни рецепти. Това е лесен начин да добавиш допълнителен вкус на
сладкиша/ястието си без да има нужда да купуваш пресни продукти и най-хубавото е, че може да го правим по всяко време на годината. С лиофилизираните продукти не
добавяш вода или водно съдържание към рецептата и може да го добавяш във всяка една рецепта! Дори в белия шоколад!
Нови
Мъфини без брашно – с овесени ядки и лиофилизирани къпини (кръмбъл)
Мъфини без брашно - с овесени ядки и...
Яйчен тарт с индийско орехче и лиофилизирана малина
Яйчен тарт синдийско орехче и лиофилизирана...
Трюфел с бял шоколад и лиофилизирани ягоди
Трюфел с бял шоколад и лиофилизирани ягоди/...
Популярни
Мус с бял шоколад и лиофилизирани малини
Мус с бял шоколад и лиофилизирани малини/ от Наталия Симеонова /ПродуктитеЗА 4 КОШНИЧКИ 1 жълтак 90 мл. прясно мляко 15 гр. лиофилизирани малини на прах 200 гр. бял шоколадов кувертюр 200 мл. течна сметана (над 30% масленост) Стъпка по стъпкаСтъпка 1 Разбийте жълтъка...
Шоколадови-малинови кошнички
Шоколадови-малинови кошнички/ @asi_life20 /ПродуктитеЗА 4 КОШНИЧКИ 1 чаша фини овесени ядки 1/2 чаша фъстъчено масло 1/3 чаша лиофилизирани малини кръмбъл 1/2 чаша разтопен шоколад 1 с.л. кокосово масло Стъпка по стъпкаСтъпка 1 Блендирайте всички съставки без шоколада...
Мочи със солен карамел и лиофилизирани вишни
Мочи със солен карамел и лиофилизирани вишни/ от Никола Симеонов /ПродуктитеЗА ТЕСТОТО 60 гр. оризов грис 170 гр. вода 30 гр. захар 70 гр. кокосово мляко 40 гр. нишесте зелен чай лиофилизирани вишни за овалване ЗА ПЪЛНЕЖА 30 гр. вода 100 гр. захар 100 гр. мляко 10 гр....
Лимонада с лиофилизирано манго
Лимонада с манго/ от Кирил Хаджиев /Продуктите 10 гр. лиофилизирано манго 1 гр. лиофилизиран лимон 250 мл. вода 10 гр. пудра захар Стъпка по стъпкаСтъпка 1 Смесваме всичко в бутилчица (бурканче) и оставяме за 24 часа в хладилник.Стъпка 2 Прецеждаме и добавяне 10 гр....