Шоколадово
брауни с малини
/ Светлана Илиева /
Продуктите
- 200 гр. шоколад
- 100 гр. масло
- 4 средно големи яйца
- 250 гр. захар
- 100 гр. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер (8 – 10 гр.)
- 30 гр. лиофилизирани малини
Стъпка по стъпка
Стъпка 1
Смесете шоколада и маслото и ги разтопете на водна баня.
Оставете да се охлади до стайна температура.
Стъпка 2
В отделен съд разбъркайте добре яйцата, захарта и лиофилизираните малини добавете към тях брашното и бакпулвера.
Стъпка 3
Добавете шоколадовата към яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
Стъпка 4
След около час браунито ще е стегнало достатъчно, за го
нарежете и поднесете на гостите си.
Авторът на рецептата
Представи се с 3 изречения.
Казвам се Светлана Илиева, въпреки възрастта ми имам богат опит като готвач. Повечето хора ме познават от участието ми в „Хелс Китчън“ и в „На кафе“.
Имам усет към храната и умея да пресъздавам ексцентрични шедьоври, както с малко продукти, така и с отбрани класни храни.
Аз съм фино и нежно, но същевременно много силно момиче – такъв е и почеркът на моите ястия.
Кога беше първата ти среща с кулинарията и как мина тя?
Първата ми среща беше доста отдавна, може би на 7-8 годишна възраст – не беше успешна, разбира се 🙂 Завърши с няколко залепени палачинки на тавана и още 10 скъсани в чинията, но пък за сметка на това бяха много вкусни.
Кое е най-забавното нещо, което ти се е случвало в кухнята?
1068539 са забавните случки в кухнята, но за най-забавна не се сещам, а и не мога да избера една…. но да кажем си спомням за една “шеговита” случка, която ми бяха погодили. На студена кухня съм, имам да измия доста зелена салата, естествено съм я накиснала за някакъв период от време в мивка и върша нещо друго …. и в същия момент един колега решава да сложи около 10-тина речни рака под салатата, при което
разбърквам в мивката и ме защипват 5-6 за ръката – слава Богу бяха малки и не болеше много. След като опищях кухнята видях колко им е смешно на колегите ми и започнах и аз да се смея.
Кое е ястието, което най-добре те описва и защо?
Вкуса на нежния, бял шоколадов мус, нищо че не ям десерти, просто е нещо уникално само по себе си и винаги с изненадващ вкус и ….свежеста на всички сезонни плодове.
Какво мислиш за продуктите на Freezedried?
Freezedried – влюбена съм в тях, особено в зимния период, когато няма ягоди, малини и т.н., а на теб ти се яде десерт с точно този вкус или ти се пие свежа лимонада с ягода, или просто ти трябва пудра, с която да завършиш цветния щрих в чинията ти ….. те винаги са насреща и са лесно достъпни.